معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان:
ارائه500 میلیون تومان مساعدت دارویی در همدان/مردم به نشانگرهای محصولات خوراکی توجه کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان مساعدت های دارویی را یکی از جمله اقدامات این دستگاه عنوان کرد و گفت: در سال گذشته نزدیک به دو میلیارد تومان مساعدت دارویی در استان همدان انجام شد و در سال جاری نیز 500 میلیون تومان مساعدت دارویی ارائه شده است.

به گزارش خبرنگار "همدان نیوز"، ایرج خدادادی در جمع خبرنگاران، اهالی رسانه را ارتشی توانمند عنوان کرد و افزود: بهتر است که این ارتش عظیم دست به دست دستگاه ها دهند تا اهداف عملیاتی شود.

وی با بیان اینکه بر اساس سیاست های وزارت بهداشت اقدامات بسیاری انجام شده است، اظهار داشت: یکی از جمله اولویت های معاونت غذا و دارو تجویز و مصرف منطقی دارو است که یکی از معضلات کشور هم در گروه تجویز کننده و هم در گروه مصرف کننده دارو به شمار می رود.

خدادادی با اشاره به اینکه  می توان با افزایش سطح آگاهی مردم به تجویز و مطرف منطقی دارو رسید، خاطرنشان کرد: میانگین تجویز اقلام دارویی در هر نسخه در استان 3.6 درصد بوده که نزدیک به میانگین کشوری است در حالیکه در گذشته بیش از چهار درصد بوده است.

وی افزود: با تجویز منطقی، هم می توان منابع دارویی را کنترل کرد و هم از اسراف آن جلوگیری کرد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی، مساعدت های دارویی را یکی از جمله اقدامات این دستگاه عنوان کرد و افزود: در سال گذشته نزدیک به دو میلیارد تومان مساعدت دارویی در استان همدان انجام شد و در سال جاری نیز 500 میلیون تومان مساعدت دارویی ارائه شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه غذا فعالیت های گسترده و چشمگیری صورت گرفته است، یادآور شد: همدان به عنوان معاونت نمونه غذا و داروی کشور انتخاب شده و دبیرخانه اعطای نشانگرهای رنگی مواد غذایی در همدان مستقر شده و فرآورده های خوراکی ملزم به این هستند که از نشانگرهای سبز، زرد و قرمز در محصولات خود استفاده کنند و خوشبختانه 95 درصد واحدهای تولیدی در کشور این قانون را رعایت می کنند.

خدادادی به اجرای طرح مبارزه با دیابت اشاره و تصریح کرد: با توجه به این موضوع تمام تولیدکنندگانی که در تولیدات خود از نمک و شکر استفاده می کنند، ملزم شدند 20 درصد مصرف شکر و نمک کلیه فرآورده ها را کاهش دهند و با اصلاح الگوهای تغذیه ای می توان از گسترش دیابت جلوگیری کرد.

وی با اشاره به نظارت بر عرضه مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی در استان، گفت: 50 درصد محصولات تولیدی در سطح عرضه در استان نظارت می شوند تا کیفیت خود را در زمان بسته بندی داشته باشند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تأکید کرد: شش فرآورده کشاورزی نیز از لحاظ دارو بودن سموم و آفات کشاورزی کنترل می شوند تا از شیوع سرطان ناشی از وجود سموم در فرآورده ها جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در راستای این طرح آزمایشگاه مواد غذایی  و همچنین مواد آرایشی بهداشتی تجهیز شده اند و امید می رود که با استفاده از امکانات و تجهیزات تهیه شده، نظارت بر دفع سموم و آفات نباتی بیش از پیش کنترل شود.

خدادادی با بیان اینکه در تأمین تجهیزات پزشکی در بیمارستان ها و نظارت کامل بر کیفیت آنها دقت کافی صورت می گیرد، اظهار داشت: در حوزه مدیریت فرآورده های طبیعی و نظارت بر مکمل ها نیز بر عملکرد عطاری ها، مصرف مکمل ها، شیرهای خشک و انرژی زا نظارت می شود.

وی تأکید کرد: از رسانه های استان تقاضا می شود در تجویز و مصرف منطقی دارو و همچنین توجه مردم به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای درج شده بر محصولات غذایی با دانشگاه علوم پزشکی همکاری کنند تا از شیوع بیماری های غیرواگیر جلوگیری شود.