تافتون و لواش، متهم‌های ردیف اول چاقی در بین نان‌ها/ کمبود سبوس= دیابت و سرطان

مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت صحبت‌های نسبت داده شده به خود مبني بر اين كه نان لواش سم است را تكذيب كرد.

به گزارش "همدان نیوز"، زهرا عبدالهي مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با تكذيب بخشی از صحبت‌هايش در برنامه صبح شبكه خبر به مناسبت روز جهانی با عنوان اين كه نان لواش سم است، گفت: در اين برنامه در مورد كيفيت نان صحبت شد و بخشی از اين صحبت مربوط به ميزان سبوس نان‌ها و مصرفش بود، در واقع عنوان شد كه در بين چهار نان سنتی مصرفی مردم بالاترين ميزان سبوس در نان‌های سنگک و بربری و كمترين اين ميزان به ترتيب در تافتون و لواش است.

وي ادامه داد: نان لواش به دليل همين پايين بودن ميزان سبوس ارزش تغذيه ای كمتری دارد چرا كه يكي از دلايل شيوع بيماری های غير واگير همچون ديابت ، بيمار های قلبی و عروقی، چاقی و سرطان‌ها به خصوص سرطان‌های دستگاه گوارش كاهش دريافت سبوس است.

عبدالهي با بيان اين كه دو سال پيش دامنه سبوس‌گيری از آرد نانوايی ها  افزايش يافت عنوان كرد: اين ميزان تا 18 درصد و حتی تا21 درصد افزایش یافته است. در واقع  اين میزان سبوس‌گيری بدون توجه  به سلامت مردم صورت گرفته است. در همين راستا وزارت بهداشت برای حفاظت از سلامت مردم رسما درخواست بازنگری ميزان سبوس‌گيری را به سازمان استاندارد اعلام كرده است و پيگير انجام اين موضوع هستيم.

 مدير دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تاكيد كرد:توصيه ما به مردم براي ارتقا سلامتي‌شان اين است كه بیشتر  از نانهايی كه سبوس بالاتری دارند مثل سنگک و بربری استفاده كنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان