معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان از آمادگی این مجموعه در اعطای سریع مجوزهای تولید نان کامل در همدان خبر داد.
به گزارش "همدان نیوز"، قدرتالله رستمی بر لزوم استفاده از نان سبوسدار به منظور پیشگیری از ابتلا به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی تأکید کرد و افزود: استان همدان ۹ کارخانه آرد فعال دارد و جزو استانهای خودکفا از لحاظ تولید گندم به شمار میآید ضمن اینکه مازاد تولید خود را به سایر استانها صادر میکند.
وی با اشاره به اینکه کیفیت آرد گندم استان با توجه به شرایط اقلیمی بارش و نوع زمین متفاوت است گفت: خوشبختانه کیفیت آرد همدان مطلوب است و طبق استانداردهای موجود تولید میشود
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه آردهای توزیع شده بین نانواییهای استان کیفیت لازم را داراست و به تمام معاونتهای غذا و دارو نیز از طرف سازمان غذا و دارو توجه به این مهم تأکید شده است افزود: این روزها اجرای برنامه سراسری پخت نان کامل سبوسدار در برخی از نانواییهای کشور مطرح است.
وی با بیان اینکه اجرای طرح نان کامل سبوسدار در همدان توسط استانداری و اداره غله و خدمات بازرگانی و معاونت غذا و دارو پیگیری میشود عنوان کرد: معاونت غذا و داروی استان به عنوان متولی صدور مجوز تولید آردهای مختلف به کارخانههای تولید کننده این مواد، اعلام کرده که آمادگی دارد هر چه سریعتر مجوزهای تولید آرد کامل سبوسدار را اعطا کند.
رستمی خاطرنشان کرد: به دنبال این هستیم مجوزهای لازم را به کارخانهها برای داشتن آرد سالم اعطا کنیم تا چند نانوایی از آردهای کامل استفاده کنند و اگر از سوی مردم استقبال شد، بتوانیم در سایر نانواییها آن را توسعه دهیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر سه نوع آرد در استان بین نانواییهای اصلی یعنی نانواییهای تولید نان لواش، تافتون، سنگک و بربری توزیع میشود ادامه داد: این آردها کیفیت لازم را نسبت به نوع نان دارند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با اشاره به اینکه آرد سنگک بهترین نوع این آردها و نزدیک به آرد کامل است گفت: این نوع آرد از مواد معدنی و ویتامین بالایی به علت اینکه مقدار کمی از آن سبوسگیری شده، برخوردار است.
بربری، بیشترین سبوسگیری را دارد
وی با بیان اینکه بیشترین سبوسگیری را در آرد مربوط به نان بربری شاهد هستیم افزود: متأسفانه بر اساس سلیقهای که ایجاد شده مردم به سمت نانهای روشن و سفیدتر پیش میروند و به خوردن آنها بیشتر علاقه دارند در حالی که از آرد این نوع نانها سبوس بیشتری گرفته میشود.
رستمی با تأکید به اینکه فرهنگسازی در استفاده از آرد کامل یا آردهایی که سبوس کمتری از آنها گرفته شده، باید مد نظر باشد چراکه ضامن سلامتی افراد است گفت: نانی که از آرد کامل تهیه میشود خاصیت زیادی دارد چراکه سبوس در آن دارای مواد معدنی است که بدن هر فردی به آن نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه با مصرف نان کامل یعنی دارای سبوس بالا، فیبرهای لازم بدن به خصوص دستگاه گوارش تأمین میشود عنوان کرد: فیبر اجابت مزاج را بهتر کرده و مقدار آبگیری را در دستگاه گوارش افزایش میدهد تا این دستگاه راحت مواد غذایی را در خود حرکت بدهد و در نهایت باعث جلوگیری از یبوست شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه یبوست یکی از حالتهای بیماری دستگاه گوارش است که میتواند آسیبهایی داشته باشد و بیمار را دچار دلدرد زیاد کند گفت: ممکن است به هنگام اجابت مزاج بیمار را دچار سختی کند و باعث زخم و شقاقهایی در ناحیه معقد شود و از طرفی عدم حرکت مناسب دستگاه گوارش و ادامه یبوست برای فرد بیماریهای روده را ایجاد میکند و گاهی هم این نوع بیماری به سرطانهای کرون و روده منجر میشود.
وی با اشاره به اینکه آردهای کامل، فیبر و املاح مورد نیاز بدن را دارند و یکی از آردهای مورد نیاز پخت نان به شمار میروند اضافه کرد: این آردها ارتقای سلامت مصرفکنندگان را به دنبال دارند.
برنامه غنیسازی نان به خاطر جلوگیری از کمخونی
رستمی به برنامه غنیسازی نان در ادامه شیوع و بروز کمخونی در کشور اشاره داشت و گفت: علت مهم کمخونی، تغذیه و ناشی از فقر آهن و گاهی اسید فولیک است و در طرح غنیسازی تصمیم بر این گرفته شده برخی از غذاهایی که از لحاظ آهن و اسیدفولیک غنی نبوده را بتوان غنیسازی کرد.
وی با بیان اینکه نان از اقلام پرمصرف در کشور به شمار میآید و جزو فرهنگ ماست که نان زیادی مصرف کنیم افزود: به همین خاطر برنامه بر این است آهن و اسید فولیک را به آردهای تولیدی اضافه کنیم./ فارس